Jump to content

[HPLAY ROMANIA] Definitii Roleplay / Definitions of Roleplay


Samitzu
 Share

Recommended Posts

  • Administrators

Definiții Roleplay

 

   [Roleplay] (RP) - reprezinta simularea vietii reale, transpusa prin intermediul caracterului din FiveM, exprimandu-ti ideile gandurile si sentimentele prin niste comenzi specifice sau chaturi si tinand cont de niste reguli logice ale jocului. Cel mai important in jocurile roleplay este sa fiti originali, sa creati roleplay si sa ganditi roleplay, purtandu-va cat mai natural.

   [IN Character] (IC) - Este tipul de chat in care se desfasoara toata actiunea roleplay.Prin acest tip de chat trebuie exprimate ideile voastre roleplay. Este folosit pentru a comunica cu celelalte personaje ale jocului intr-o maniera roleplay.In chatul In Character nu aveti voie sa folositi prescurtari, emoticoane, in schimb spre deosebire de chatul Out Of Character ( mai jos ) puteti sa folositi orice limbaj doriti.

METAGAMING:

   Definitie => Folosirea informatiilor OOC intr-o situatie IC. 
  -Exemplu: Ma jefuieste un player iar el imi ia cascuta si telefonul dar eu imi anunt colegii pe Discord, TeamSpeak3, Live Stream, Off Game.
MIXING:

   Definitie => MIXING-UL presupune transmiterea de informatii OOC (Out Of Character), in actiuni IC (In Caracter) si invers.
  -Exemplu: Iei parte la un Roleplay, iar tu incepi sa oferi informatii OOC (Out Of Character) cum ca te duci cu cainele la plimbare in realitate.

POWERGAMING:

   Definitie => Nu ii dai sansa unui jucator sa iti raspunda RP-ului facut sau practica activitati supra-naturale,pe care nu le poate face un om normal. 
-Exemplu 1: Ridic masina si o arunc in apa. 
                -Exemplu 2: Ii dau o pastila si in 5 secunde uita tot.

 

VDM / RDM (Vehicle Death Match | Random Death Match):

Definitie => Uciderea unor jucatori fara un motiv intemeiat prin intermediul armelor sau a vehiculelor sau prin pumni. 
  -Exemplu: Il vad pe X in fata mea si intru cu masina in el pentru ca asa vreau eu. Ex2: Il iau la bataie pe X pentru ca n-am ce face.

Revenge Kill:

Definitie => Uciderea unui jucator dupa ce ati fost omorat pentru a va revansa. 
  -Exemplu: Dupa ce ma omoara Hitmanul ,astept sa ma reinviu si ma duc sa-l omor si eu.

 

Car Jacking / Car Surfing:

Definitie => Furtul unei masini din mers sau urcarea pe un vehicul in timpul miscarii fara a ameninta persoana respectiva cu o arma sa coboare din masina. 
  -Exemplu: Eu tin apasat pe F pentru a-l da afara din masina si a fugi cu ea. Ex2: Stationez pe masina care este in miscare ,unui player fara nici un motiv.

Comportamentul NON-RP:

Definitie => Prin comportament non roleplay se înțelege o acțiune sau un abuz de anumite comenzi care oferă jucătorului în cauză un avantaj nedrept sau altor jucători un dezavantaj semnificativ în diverse situații.
  -Exemplu: Ma urmareste politia si intru in apa sa ma sinucid.

                                      ●TROLLING

  -Trolling-ul pe server este interzis. Prin trolling se întelege ca unul sau mai multi jucatori nu au dispozitia necesara desfasurarii unei actiuni roleplay si nu fac altceva decât sa caute atentie, sa se bage în seama cu alti jucatori cu scopul de a îi face pe acei jucatori sa interactioneze, chiar daca acestia nu îti doresc acest lucru. Practic, respectivul sau respectivii nu fac decât sa provoace ceilalti jucatori cu scopul de a crea oarecare conflicte sau pentru a se amuza, prin asta deranjând actiunile roleplay ale celorlalti jucatori.

                                      CHICKEN-RUN (C-RUN)

   -Chicken-running este atunci când un jucător fuge dintr-o parte în altă astfel încât să evite gloanțele, ceea ce este non roleplay și interzis.

                                      ●RECLAMA

   -Asa cum si noi le interzicem membrilor de pe comunitatea noastra sa faca reclama într-un mod denigrator pe alte comunitati , la fel se întâmpla si în cazul nostru.
   -Orice tip de reclama adusa altor comunitati pe acest server este interzisa, atât pe server cât si pe discord!

                                      ●STREAM SNIPE

   -Streamsnipe-ul sau jucatorii care merg dupa youtuberi si le strica roleplayu / live-ul.
EXEMPLE:Samitzu intra pe live-ul lui Jantea / Kanasis si le vede locatia, mai apoi vine si ii deranjeaza.

 

                                      ●SCAMMING

   -Înselarea de bani sau bunuri personale (droguri/arme) cu caracter OOC a unui jucator este interzisa!
 

                                      ●BUG ABUSE

   -Daca gasiti sau cunoasteti unul sau mai multe bug-uri existente pe server,anuntati de indata un membru staff ,fie pe server sau pe discord.In niciun caz nu este permisa abuzarea de eventualele bug-uri descoperite.
   -Nu ai voie sa scrii pe /ooc daca ai mute.

 

                                      ●HAOTIC DRIVE

   -Este atunci cand mergi prin oras respectiv locuri publice cu peste 180km/h , atunci cand intri in stalpuri si toti peretii posibili..

(c)opyght Samitzu HPLAY - 29.11.2022 (Orice editare va fi anuntata)

 

Link to comment
Share on other sites

  • Samitzu locked and pinned this topic
  • Samitzu featured this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...